Terwijl mijn keuze aan dressing en ingrediënten is geëvolueerd is mijn liefde voor salade niet minder geworden. Koud of warm, sla of kruiden – het maakt echt niet uit voor mij zolang er maar een opwindende smaak en een interessante combinatie van texturen aanwezig is.
De laatste tijd heb ik alsmaar meer wat met bieten, ik vind het een spectaculaire groente. De kleur alleen al schreeuwt: “Ik ben goed voor je, eet me nu!”. En dan gecombineerd met zijn soulmate, de sinaasappel, nou, laten we zeggen dat dat als basilicum voor tomaten is (geweldig). Dit recept is voor 1 persoon en bevat 118 calorieën.
Meer lekkere en caloriearme (koolhydraatarme) recepten voor bij het Vastendieet kun je vinden in Het 5:2 Vastendieet eKookboek of het Spirelli Spiraalsnijder eKookboek hier op de website van Het Vastendieet te verkrijgen.
- 2 handen verse spinazie, grof gesneden
- 1 rode biet (gekookt), in blokjes gesneden
- 1 handsinaasappel, partjes in stukken gesneden
- ½ sjalotje, fijn gesnipperd
- 25 g feta
- 8 walnoten, gehakt
- 1 el olijfolie
- ½ el witte wijn azijn
- 1 sinaasappel, uitgeperst
- peper en zout (optioneel)
- Meng voor de dressing de olijfolie, wijnazijn, het sjalotje, de sinaasappelsap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alle ingrediënten door elkaar voor de salade en voeg de dressing toe.
Erg lekker recept, ik zie alleen nergens de calorieën staan?
Hoi Marloes, ik heb inmiddels de calorieën er bij gezet: 118 calorieën ( 1 persoon) ;)
Top, bedankt!