Zelfgemaakte havermoutpap
Op de verpakking van havermout staan kookinstructies voor magnetron of fornuis. Een portie van 40 gram Quaker havermout met 250 ml halfvolle melk bevat 250 calorieën.
Zelfgemaakte muesli
Zo eet ik mijn haver het liefst. Ik ontdekte dit op vakantie in het chique hotelbuffet en het is voedzaam en gezond. Het is zo gemaakt en smaakt veel lekkerder dan het klinkt. Het enige probleem is dat de porties klein zijn, maar we raken gewend aan die poppenhapjes.
Dit is een kleine portie maar heel voedzaam
25 g havervlokken (97 calorieën)
25 ml halfvolle melk (12 calorieën) of appelsap (11 calorieën)
plus een theelepel (5g) rozijnen (15 calorieën)
- Meng dit, doe het in een schaal of een plastic bakje en laat het een nachtje afgedekt in de koelkast staan.
- Doe er ‘s morgens als het wat droog is wat vloeistof bij. Rasp er een halve kleine appel boven op (27 calorieën), meng dit er door samen met 2 eetlepels (30 ml) magere naturel yoghurt (17calorieën) en jouw keuze uit hieronder voorgestelde ingrediënten voor pap. Vooral bessen zijn lekker.
- Neem het mee naar je werk in een plastic bakje.
Wat je aan (havermout) pap kunt toevoegen
Theelepel honing
20 calorieën
Theelepel (5g) zonnebloempitten
30 calorieën
Theelepell (5g) gedroogde rozijnen
15 calorieën
1/2 geraspte kleine appel (ca 50 g)
27 calorieën
Frambozen: 20 (diepvries is prima als er geen verse zijn, doe ze direct uit de vriezer voor het koken bij de onverwarmde havermout)
20 calorieën (1 calorie elk!)
Bosbessen 50
39 calorieën
Eetlepel (15g) magere yoghurt
(check etiket)
Ongezoet cacaopoeder1 theelepel (7 g)
18 calorieën
Theelepel kaneel (pas op: is snel te veel!)
6 calorieën