Spiraalsnijder Recept: Zoete Aardappel Noedels met Cashewnoten Saus en Romige Spinazie, 307 calorieën
Dit recept komt uit het Spirelli Spiraalsnijder eKookboek. Ik ben geen doorgewinterde veganist of vegetariër. Maar ik ben wel iemand die graag nieuwe dingen probeert en soms vind ik het bakken van vlees te lang duren dus een tijdje geleden kocht ik drie verschillende spiraalsnijders, te gekke spiraalsnijder machines die van allerlei soorten groenten noedels kunnen maken.
Spirelli Spiraalsnijders
Ik wilde de spiraalsnijders uitproberen en zien welke de beste spiraalsnijders zijn en waarom ze zo goed zijn voor een supergezond leven. Ik weet inmiddels welke de beste spiraalsnijders zijn bekijk ze hier en ik heb er 3 van gekocht en getest waarvan ik dacht dat ze het beste bij me passen.
Caloriearme Spirelli Spiraalsnijder Recepten
De volgende stap was het maken van een spiraalsnijder recept die ik én lekker vind én welke caloriearm is.
Onderstaande Spirelli Spiraalsnijder Recept: Zoete aardappel-noedels met Cashewnoten-saus en Romige Spinazie met slechts 307 calorieën is een heerlijke, gezonde en caloriearme spiraalsnijder recept wat je ook nog binnen no-time maakt.
Spirelli Spiraalsnijder Recepten eKookboek
€ 19.95Toevoegen aan winkelwagen
Dit recept komt uit het Spirelli Spiraalsnijder Recepten e-book, boordevol met caloriearme spiraalsnijder recepten, die je hier (of hierboven) kunt bestellen.
- 1 kop cashewnoten
- ¾ kopje water (voor inweken)
- ½ theelepel zout
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 4 grote zoete aardappelen, gespiraliseerd
- met daarvoor geschikte spiraalsnijder
- 2 kopjes baby spinazie
- een handvol verse basilicumblaadjes,
- bieslook of andere kruiden
- zout en peper naar smaak
- Bedek de cashewnoten met water in een kom en laat ze inweken, ongeveer 2 uur.
- Afgieten en goed naspoelen. Plaats in een keukenmachine of blender en voeg de ¾ kop water, zout en knoflook toe. Pureer tot zeer zacht.
- Verhit de olie in een grote bakpan (of grote koekenpan) op hoog vuur. Voeg de zoete aardappel noedels toe en roerbak in de pan gedurende 6-7 minuten met een tang tot ze zacht en knapperig zijn. Haal van het vuur en roer de spinazie er door - het zal vrij snel gaar worden.
- Voeg de helft van de kruiden en de helft van de saus toe aan de pan en meng om te mengen. Voeg water toe als het mengsel te plakkerig is. Breng royaal op smaak met zout en peper, besprenkel met olijfolie en bedek met de overgebleven verse kruiden.
- Eet smakelijk!